21.09.2024
0 0



Чоловік запропонував поліцейським 300 євро, аби його товариша не притягнули до адміністративної відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Поліцейські зупинили автомобіль «Renault» за порушення правил дорожнього руху. За кермом транспортного засобу перебував 21-річний мешканець Чортківського району. Під час спілкування з ним поліцейські помітили ознаки алкогольного сп’яніння. У зв’язку з цим водію запропонували пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння, проте чоловік відмовився.

На допомогу товаришу поспішив пасажир, який перебував у автомобілі. Він запропонував поліцейським 300 євро, щоб ті не складали на водія протокол про правопорушення.

Правоохоронці попередили чоловіка, що за хабар йому може загрожувати кримінальна відповідальність, проте він проігнорував попередження та поклав у салон службового автомобіля запропоновані гроші. На місце викликали слідчо-оперативну групу, яка задокументувала факт корупційної дії.

Слідчими порушено кримінальне провадження за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі. Фігуранту загрожує покарання від штрафу до 4 років позбавлення волі.

Також поліцейськими було складено адміністративний протокол на водія за фактом керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння. За це правопорушення закон передбачає 17 000 гривень штрафу з позбавленням права керування на 1 рік.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *