21.09.2024
0 0



Мешканців Рівного та Ратного оголосили винними за одержання хабара посадовою особою.

На пункті пропуску «Ягодин» старший держінспектор відділу надання адмінпослуг, не будучи посадовою особою, зустрів знайомого — представника ПП «ВІО», що надає послуги з міжнародних транспортних перевезень до країн ЄС.

Старший державний інспектор зажадав хабар за організацію безперешкодного проїзду. За кожен проїзд вантажних автомобілів підприємства єЧерга він просив 100 доларів США. Представник ПП «ВІО», розуміючи, що інспектор може ускладнити умови перетину кордону, був змушений погодитися.

Крім того, фігурант залучив до справи колишнього співробітника «Укртрансбезпеки». Той давав поради та вказівки щодо організації роботи з єЧергою, а також надав свій автомобіль «Мітцубісі».

Слідством було встановлено, що експрацівник «Укртрансбезпеки» отримав від представника ПП «ВІО» 400 доларів США за безперешкодний пропуск автомобілів компанії.

Обидва обвинувачені повністю визнали свою провину та розкаялися. Луцький міський суд призначив зловмисникам покарання у вигляді 10 200 гривень штрафу, а також стягнення за судову експертизу.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *