21.09.2024
0 0


Суть схеми: Шахраї зв’язуються з адміністраторами різних телеграм-каналів з метою збору коштів для ЗСУ на різні потреби, при цьому використовують фейкові аккаунти в Telegram, електронну пошту та банківські картки. Завданням шахраїв є збір максимальної суми коштів, саме тому в деяких випадках не публікують потрібну суму, щоб зібрати якомога більше.

На гачок шахраїв потрапили кілька відомих українських ТГК, та як стало відомо від адмінів тих же каналів, шахраї представляються волонтерами або військовослужбовцями, які збирають кошти, при цьому надають військові квитки (можливо, інших осіб), підроблені листи від ЗСУ з «заблюреними» даними, а також представляються командирами різних підрозділів. На запит можуть вислати фейковий звіт про збір у відеоформаті, проте «засвітити» своє обличчя, чи обличчя «колег» не хочуть.

Задля переконливості, шахраї посилаються на старі сбори, які розміщували на Telegram-каналах, що клюнули на їхній обман.

Попередньо ця група шахраїв з’явилася у вересні 2023 року і з періодичністю у 2 тижні просить опублікувати фейкові збори, збільшуючи кількість каналів.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *