21.09.2024
0 0



Серед заброньованих лише одна має стосунок до армії, решта – рекламні агентства, букмекери, американські компанії.

У наказі №8572, опублікованому народним депутатом Олександром Федієнком, зазначено звільнення від військової повинності для працівників шести компанії, а саме «Гловоапп Україна» (доставка Glovo), «ССМ» (рекламне агентство), «Віза Україна» (консультаційні послуги для бізнесу, власники – дві американські компанії), фірма «Агрі Чейн» (частина агрохолдингу «Астарта»), «Корт».

Варто зазначити, що компанія Glovo, у якій усі офісні співробітники отримали бронювання, офіційно не платить податки, оскільки всі їхні співробітники оформлені як партнери, а також тому, що є онлайн-сервісом.

Сам нардеп негативно відреагував на перелік компаній у наказі, і закликав змінити критерії бронювання: «В цілому я не проти економічного блокування. Гроші на утримання армії нам потрібні. На всіх нарадах кажу Мінстратегпрому: змініть критерії!! Підприємства які роблять РЕБи та дрони, вони апріорі не можуть мати ту історію, яку ви заклали у критеріях!»

Днями, 14 травня, Кабінет міністрів вніс зміни до списків тих, хто буде включений до Порядку бронювання військовозобов’язаних. До цього списку додалися працівники електроенергетичної сфери, інженери, газовики. Проте в Порядку все ще значаться сумнівні категорії співробітників, які займаються виробництвом кіно, серіалів, газет, вирощуванням рису і верблюдів.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *