21.09.2024
0 0



Аферисти використовують різні шахрайські схеми. Вони входять у довіру до громадян різного віку, а потім обманом виманюють у них кошти.

З повідомленням про шахрайські дії звернулася 23-річна мешканка села Розтоки. У соцмережах дівчині потрапило оголошення про те, що вона може отримати соціальну допомогу. Не перевіривши інформацію, буковинка перейшла за фішинговим посиланням і ввела дані своєї банківської картки при реєстрації. Внаслідок цього шахраї перерахували 14 тисяч гривень з картки потерпілої на невідомий рахунок.

Також жертвою шахраїв став 57-річний мешканець села Колінківці. Йому зателефонував невідомий і представився працівником благодійної організації. Аферист розповів буковинцю, що той може отримати додаткову грошову виплату. Чоловік повірив у це та розповів усі дані свого рахунку. Коли чоловікові надійшло повідомлення про перерахування понад 30 тисяч гривень на невідомий рахунок, він зрозумів, що розмовляв із шахраєм.

До іншої шахрайської схеми потрапила 62-річна чернівчанка. Вона переписувалася в месенджері зі знайомим, якому потім терміново знадобилися гроші у борг. Жінка не перевірила, чи правда їй пише її знайомий, і перерахувала 5000 гривень на рахунок, вказаний шахраєм. Пізніше потерпіла дізналася, що аккаунт знайомого зламали шахраї.

Повірив аферистам і 36-річний мешканець села Шилівці Дністровського району. Він перейшов за фішинговим посиланням у SMS-повідомленні. Внаслідок цього з його рахунку невідомий перерахував 380 доларів.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *