21.09.2024
0 0



Перевіряють можливі зв’язки фігурантів справи щодо привласнення майна однієї із військових частин Житомирської області із російськими спецслужбами.

У листопаді 2023 року у військовій частині проходив аудит, під час якого було виявлено необліковані компоненти до трьох комплектів апаратури засекреченого зв’язку. Орієнтовну вартість установок оцінили у 65 мільйонів гривень.

Також під час перевірки у двох гаражах на території військової частини співробітники Міністерства оборони виявили блоки з необлікованими мікросхемами з вмістом дорогоцінних металів, а саме 28 кілограмів золота, 60 кілограмів срібла, 590 г металів платинової групи.

За результатами аудиту інформацію було передано ДБР для подальшої перевірки та визначення, чи були підстави для зняття мікросхем з балансу та їх подальшого зберігання у військовій частині.

У результаті розслідування було визначено коло осіб, які були причетні до привласнення військового майна. Працівники ДБР встановили, що посадові особи військової частини склали фіктивні акти щодо знищення апаратури, хоча насправді було знищено лише систему таємних блоків, вузлів та упаковок. Все військове майно, що залишилося, посадові особи привласнили з метою надалі продати.

У списку можливих причетних осіб опинилися чотири посадові особи, у яких було проведено обшуки. У ході обшуків вилучено комп’ютерну техніку, засоби зв’язку, військове майно, а також 3,5 млн грн у різній валюті. У цьому законність походження майна досі встановлюється. Крім того, в одного з фігурантів знайшли георгіївські стрічки та 110 тис. російських рублів готівкою.

Наразі вирішується питання про повідомлення про підозру чотирьом фігурантам у привласненні військового майна, вчиненому в умовах військового стану. Їм може загрожувати від 10 до 15 років позбавлення волі.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *