21.09.2024
0 0



Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль обговорив під час засідання уряду проблемні питання щодо енергетики країни.

Прем’єр-міністр поінформував, що 726 млн грн було виділено для державної компанії «Центренерго» з резервного фонду державного бюджету. Ще 826 млн грн виділено з фонду ліквідації наслідків агресії.

«Очікуємо максимальної ефективності у використанні цих коштів. Роботи мають відбуватися максимально швидко», — відзначив Шмигаль.

Крім того, Денис Шмигаль розповів, що і уряд, і енергетики та відповідальні відомства працюють у безперервному режимі для того, щоб покращити існуючу ситуацію. Він розповів про те, що для цього робиться і які завдання поставлені для досягнення необхідного результату.

Зокрема, продовжуються ремонти. Також ставиться завдання щодо децентралізації та забезпечення надійного енергопостачання для критичної інфраструктури. Крім цього, як ключовий елемент прем’єр-міністр назвав енергоефективність і наголосив на важливості збільшення видобутку енергоресурсів.

Прем’єр-міністр розповів і про те, що зараз робиться все можливе, щоб громадяни могли й надалі без проблем отримувати медичні, соціальні та державні послуги. Він поінформував, що в медичних установах України є вже понад 11 тисяч генераторів.

У медзакладах також встановлюються сонячні станції з акумуляторами, які накопичують електроенергію. Це здійснюється у межах спільного проекту держави зі Світовим банком. Планується, що протягом 2024 року у медзакладах країни з’явиться 2000 систем зберігання енергії.

Крім цього, прем’єр-міністр розповів і про заклади соціального захисту. За його словами, у центрах надання соціальних послуг є понад 600 генераторів. Інтернатні заклади мають у своєму розпорядженні 780 генераторів. У центрах надання адміністративних послуг є 545 генераторів, а 109 із них обладнані сонячними панелями.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *