21.09.2024
0 0

Експосадовець держпідприємства «Укрліктрави» постане перед судом

Він продавав насіння кукурудзи за ціною, яка була вдвічі нижчою, ніж її ринкова вартість. Внаслідок цього держбюджету було завдано збитків на суму понад 1,2 мільйона гривень.

Слідчі здійснювали досудове розслідування за фактом розтрати бюджетних коштів колишнім заступником директора філії державного підприємства «Укрліктрави». З’ясувалося, що екс-чиновник уклав договори із приватним підприємством. На їх підставі він реалізовував вирощену сільськогосподарську продукцію за заздалегідь заниженою вартістю.

Зокрема, покупцю було продано близько 500 тонн насіння кукурудзи за ціною 1,5 мільйона гривень. Насправді її ринкова вартість становила понад 2,7 млн грн. Правоохоронці провели різні судові експертизи та встановили, що внаслідок злочинних дій екс-чиновника держпідприємству було завдано збитків на суму понад 1,2 мільйона гривень.

49-річному зловмиснику було повідомлено про підозру у розтраті бюджетних коштів. Наразі матеріали справи разом із обвинувальним актом стосовно екс-чиновника направлені до суду. Чоловіку загрожує до дванадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *