21.09.2024
0 0


Ці гроші планується використати для посилення повітряної та морської оборони.

Про це повідомив міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс. На його думку, це допоможе захистити зруйновану інфраструктуру України. Повідомляється, що Велика Британія та союзники направлять радари протиповітряної оборони, фальш цілі та системи радіоелектронної боротьби на суму 70 мільйонів фунтів стерлінгів.

Також планується, що 80 мільйонів фунтів стерлінгів буде виділено на невеликі човни, розвідувальні дрони та безпілотні надводні кораблі. Як зазначив Шаппс, Міжнародний фонд для України надає життєво важливу підтримку ЗСУ для задоволення їх нагальних потреб.

«Вона (підтримка) включає більше систем ППО для захисту українського цивільного населення та інфраструктури, а також морський потенціал для підтримки військово-морських сил», — сказав міністр оборони Великої Британії.

Наразі фонд для України отримав 900 мільйонів фунтів стерлінгів. При цьому внесок Великої Британії є найбільшим — 500 мільйонів фунтів стерлінгів. Серед країн, що також перебувають в альянсі, є Данія, Естонія, Фінляндія та Німеччина.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *