21.09.2024
0 0


Директора приватного підприємства «СКВВ» Олександра Новікова зобов’язують заплатити 200 тисяч гривень.

Як зазначено у вироку суду, між Олександром та його знайомим у червні минулого року відбулася розмова, під час якої останній запитав про можливість надання безперешкодного виїзду за кордон. Директор запропонував йому за 9200 доларів поставити необхідні печатки про начебто іноземне громадянство, що давало б змогу не лише виїхати, а також і вільно повернутися в Україну. Знайомий погодився, однак повідомив про ситуацію правоохоронцям.

У період із липня до вересня директор звернувся до невстановленої слідством особи, яка поставила печатки в паспорт військовозобов’язаного. Згідно з поставленими печатками, його брали на консульський облік України в Сан-Франциско, а сам громадянин постійно проживає в США.

У вересні Олександр отримав усю суму грошей і передав клієнту документ із фальшивими печатками, після чого був затриманий правоохоронцями.

У процесі судового засідання директор повністю визнав свою провину, розкаявся, попросив не карати суворо.

Правопорушника було визнано винним за ч. 3 ст. 332 КК України (Незаконне переправлення осіб через держкордон). Йому призначили штраф у розмірі 200 600 гривень.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *