21.09.2024
0 0


Незаконну схему організував т.зв. «смотрящий за відділенням» однієї з виправних колоній Бердичева. Шахраї виманювали гроші у родичів військових, пенсіонерів, інвалідів.

Співробітники СБУ встановили особу організатора злочинної схеми. Ним виявився 54-річний місцевий «кримінальний авторитет», виходець із Південного Кавказу, який відбуває черговий термін за тяжкі злочини.

Зокрема, порушник контролював напрями протиправної діяльності в установі, зокрема розподіляв «общак», чималу частину грошей до якого приносив саме кол-центр.

У межах схеми ув’язнені, представляючись операторами банку, телефонували громадянам і пропонували нібито перерахувати грошову допомогу від міжнародної організації. Після цього шахраї просили повідомити підтверджувальні коди та отримували доступ до банківських коштів громадян.

Після проведеного розслідування організатору схеми було повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 255-1 (встановлення та поширення злочинного впливу) та ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 190 (підбурювання до заволодіння чужим майном, змова). Обвинувальний акт щодо трьох «помічників» організатора схеми було також скеровано до суду.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *