21.09.2024
0 0


Лісничій та двоє майстрів лісу Берегометського лісомисливського господарства у Чернівецькій області займалися незаконною вирубкою лісу, що завдало збитків майже на 3,7 млн грн.

Чиновники підробляли документи і вказували, що здорові дерева підлягають санітарно-вибірковим рубкам, хоча насправді ці дерева не мали бути зрубані. Також фігуранти вказували в документах недостовірні відомості про стан та обсяг зрубаної деревини. Таким чином вони штучно створювали її надлишок.

Щодо вирубування лісу, фігуранти звернулися до рідної сестри лісничого, яка є власницею приватної фірми. Проте лісничий самостійно керував усіма роботами з вирубки від її імені та укладав договори з лісгоспом. Внаслідок цієї протиправної схеми зловмисниками було зрубано та продано 206 дерев. Повідомляється, що сума завданих державі збитків становила 3 млн 700 тисяч гривень.

Всім фігурантам повідомлено про підозру у перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки, за попередньою змовою групою осіб, службовому підробленні за попередньою змовою групою осіб та у незаконній порубці дерев у лісах, вчинених повторно, що спричинило тяжкі наслідки, за попередньою змовою групою осіб. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *