21.09.2024

Sun setting behind the silhouette of electricity pylons

0 0

На території держави триває погіршення ситуації з електроенергією. Судячи з усіх заяв державних чиновників і діячів галузі електроенергетики, поліпшення ситуації не варто очікувати щонайменше до наступного року.

Днями голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко в прямому ефірі “Ранок.LIVE” заявив: “Відключення світла по 10 годин поспіль можемо очікувати в липні”. З огляду на нинішній стан з відключеннями по всій країні, ймовірно, це найкращий результат, якого ми можемо очікувати до другого місяця літа.

За його словами, за підсумками останніх обстрілів Україна втратила вже 9,8 гігават потужності своєї генерації. Раніше називалася цифра 8 гігават.

За словами голови “Укренерго” Володимира Кудрицького, навіть зараз відключення електроенергії можуть тривати понад 4 години. Найбільш вразлива українська електроенергетика в пікові години – вранці та ввечері. Вкрай гостро проблема постає у великих містах, де попит на електроенергію підвищений.

Кудрицький підкреслює, що “Укренерго” активно працює над відновленням системи енергопостачання. Скорочення виробничих потужностей призводить до мінімізації витрат, що зі свого боку дає змогу найбільш раціонально розподілити ресурс у кризових умовах.

Проте, найімовірніше, до закінчення військових дій нам не варто очікувати поліпшення ситуації. Політика агресора націлена на критичні об’єкти України, і вони продовжуватимуть спроби погіршити і без того кризову ситуацію.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *