21.09.2024
0 0


Під час зустрічі Зеленського з Макроном у Парижі глави держав порушили питання про невійськову допомогу Україні. 7 червня буде підписано дві угоди.

Зокрема, у першій угоді йдеться про відновлення і підтримку енергетичної інфраструктури. Крім цього, гроші, які будуть виділені Францією, підуть також на підтримку іншої критичної інфраструктури, а також для підтримки місцевих органів влади. Таким чином, гроші будуть розподілені серед об’єктів електроенергетики, охорони здоров’я, логістики.

Як повідомив Єлисейський палац, 400 мільйонів євро надійдуть у вигляді позик, а решта 50 – у вигляді пожертвувань до 2027 року.

Згідно з другою угодою, Франція створить “фонд підтримки” критичної інфраструктури в Україні. До нього, з метою поліпшення становища французьких компаній у державі, буде спрямовано ще 200 мільйонів євро. Йдеться про участь у майбутніх тендерах у сферах електроенергетики, транспортах, водопостачання, охорони здоров’я та сільського господарства.

Найімовірніше, надалі Париж планує збільшити свій вплив в Україні, а також налагодити ще тіснішу співпрацю з Києвом. Надалі подібні стратегічні вкладення можуть зіграти значну роль у відновленні держави після війни.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *