21.09.2024
0 0

Трьох жителів Закарпаття засудили до 3 років позбавлення волі за ухилення від призову на військову службу за мобілізацію.

Йдеться про випадки, які сталися на Мукачівщині, Берегівщині та Тячівщині.

У першому випадку Мукачівська окружна прокуратура в суді довела вину 43-річного чоловіка, який письмово відмовився від проходження військової служби. Зі слів чоловіка, він відмовився, оскільки в нього на утриманні перебуває мати. Проте документів на підтвердження він не надав, а пізніше зізнався у скоєному.

Інший обвинувачений, 51-річний берегівчанин, заявив, що у нього 7 дітей, з яких троє — неповнолітні. Однак у свідоцтвах про народження дітей відсутні дані про те, що він є батьком. Чоловік вважав, що має право на відтермінування, тому не з’явився в призначений час до військової частини для відправки. Суд визнав його винним, оскільки було доведено, що жодних заяв на відстрочку закарпатець не подавав.

У третьому випадку було засуджено 31-річного жителя с. Вільхівці. Вільхівці. Тячівська окружна прокуратура довела, що чоловік пройшов ВЛК, отримав повістку, однак потім проігнорував зазначені вимоги. Пізніше чоловік заявив, що не бажає проходити військову службу через проблеми із серцем, і написав відповідну заяву.

Вирок щодо мукачівчанина набув чинності. У двох інших справах триває слідство.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *