21.09.2024
0 0

В Україні було створено петицію про блокування китайської платформи TikTok. Як заявляє автор петиції, платформа становить загрозу українській кібербезпеці.

Згідно з документом із вимогами, виділяють чотири основні причини, через які один із найпопулярніших майданчиків останніх років має бути заблоковано.

Серед основних тез петиції звучать:

  1. TikTok належить китайській компанії ByteDance, і попри те, що Китай допомагає росії у війні, він може збирати особисті дані на користь агресора;
  2. TikTok може формувати антиукраїнський контент, поширювати ворожу пропаганду;
  3. Китай використовує свій цифровий потенціал для крадіжки інтелектуальної власності;
  4. Платформа погано фільтрує рекламу, через що в український простір може проникнути небезпечна ворожа дезінформація.

Основна небезпека платформи в тому, що аудиторія, на яку платформу орієнтовано, досить молода — найчастіше це діти і підлітки, які найбільш вразливі до дезінформації (яка, як відомо, є улюбленим методом рф).

Очевидно, що Китай і сам усвідомлює, що пропаганда, яку він просуває, суперечить сучасному порядку денному. Тому зараз, у розпал світової кризи, вони всіма силами намагаються утримати платформу, яка популярна в усьому світі, на плаву. Проте, вона була і продовжує залишатися грізним політичним інструментом, який постійно використовують ворожі держави.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *