21.09.2024
0 0

Виділення Україні 30,4 млн євро здійснюватиме Уряд Німеччини через кредитну установу KfW в рамках проекту «Підвищення ефективності передачі електроенергії».

Угода між країнами була підписана у Берліні напередодні Міжнародної конференції з відновлення України. На підписанні був присутній міністр енергетики Герман Галущенко.

Також у підписанні Угоди взяли участь міністр фінансів України Сергій Марченко, Генеральний директор з питань сусідства та переговорів щодо розширення ЄС Герт Ян Копман, представники Уряду Німеччини, а також голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

Член правління KfW Крістіан Лайбах зазначила, що «реконструкція, модернізація та розширення інфраструктури передачі електроенергії є надзвичайно важливими для відновлення та економічного розвитку України». На її думку, інтеграція з Європою електроенергетичної системи України стабілізує подачу електроенергії, внаслідок чого це сприятиме покращенню умов для господарської діяльності та повсякденного життя українців.

Повідомляється, що в рамках цього проекту буде проведено реконструкцію однієї з підстанцій шляхом впровадження автоматизованої системи управління технологічними процесами.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *