21.09.2024
0 0

Шестеро членів злочинної групи, яка займалася виготовленням та збутом амфетаміну та похідного прекурсора — фенілнітропропен, були затримані, їм повідомили про підозру.

Стало відомо, що організатором злочинної групи є киянин 1981 року народження, який залучив для виготовлення та збуту наркотиків ще п’ятьох людей. При цьому один із учасників групи був судимий за наркозлочини і нещодавно повернувся з в’язниці.

Зловмисники виробляли амфетамін та похідний прекурсор фенілнітропропен, який є основним для виготовлення психотропу. Потім вони збували товар на території Києва. Наркотик передавали при особистих зустрічах з «рук у руки» за готівку.

Усіх фігурантів затримали під час збуту заборонених речовин. У них були проведені обшуки, під час яких знайшли та вилучили пакунки з амфетаміном та фенілнітропропеном, прекурсори, «чорнові» записи, гроші, а також лабораторне обладнання. Як повідомляють правоохоронці, сума вилученого перевищує 1,5 млн грн.

Фігурантів підозрюють у незаконному виробництві, виготовленні, придбанні, зберіганні, перевезенні, пересиланні чи збуті наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах, а також у незаконному виробництві, виготовленні, придбанні, зберіганні, перевезенні чи пересиланні прекурсорів, вчинених організованою групою або в особливо великих розмірах.

Наразі п’ятеро зловмисників перебувають під вартою, ще один — під домашнім арештом. Досудове розслідування триває.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *