21.09.2024
0 0

Про це стало відомо за наслідками Міжнародної конференції з відновлення України URC 2024 у Берліні.

Разом із цією сумою загальний внесок Німеччини у Фонд становитиме понад 275 мільйонів євро, що є найбільшим внеском спонсорів. Міністр енергетики України Герман Галущенко на зустрічі з віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком подякував партнерам за виділення додаткових коштів на відновлення української енергетики.

«Спільно працюємо над швидкими рішеннями для встановлення в Україні додаткових потужностей розподіленої генерації, що вкрай важливо для проходження наступної зими», — розповів Галущенко у себе в соцмережах.

У Міненерго зазначили, що з березня 2022 року Україна отримала з Німеччини 120 вантажів гуманітарної допомоги для енергосектору загальною вагою понад 1670 тонн. До цієї гуманітарної допомоги увійшли трансформатори, генератори, кабель, арматура для повітряних ліній та інше обладнання, необхідне для проведення відновлювальних робіт.

Крім того, міністр енергетики України заявив, що партнери з Німеччини готові залучати своїх фахівців для навчання українських енергетиків роботі з новими типами обладнання. Крім цього, Герман Галущенко та Роберт Габек обговорили ефективну співпрацю українського та німецького бізнесу для розвитку зеленої енергетики, а також впровадження сучасних технологій.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *