21.09.2024
0 0

Картина була викрадена із голландського Вестфрісського музею 9 січня 2005 року і перебувала у розшуку Інтерполу.

Повідомляється, що крім цього витвору мистецтва тоді загалом було вкрадено 24 картини, а також 70 срібних експонатів, багато з яких досі вважаються зниклими безвісти.

Прикордонникам надійшла інформація про те, що громадянин України, який раніше виїхав до Польщі, шукав клієнтів, щоб продати картину Яна Линсена «Еліезер і Ребекка біля колодязя», датовану 1629 роком. Клієнтів він також шукав на території України.

Прикордонні оперативники провели перевірку стосовно цього громадянина та зібрали достатньо доказів того, що чоловік причетний до здійснення протиправної діяльності. Після цього українські прикордонники зв’язалися із польськими колегами. Коли ті підтвердили інформацію щодо цього громадянина, прикордонники двох країн разом з представниками Нідерландів провели ряд спільних заходів.

В результаті спільної роботи прикордонники вилучили викрадений витвір мистецтва, а зловмисника затримали та висунули йому звинувачення у крадіжці картини. Чоловіку вже обрано запобіжний захід у вигляді трьох місяців арешту.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *