21.09.2024
0 0


Михайла Загрійчука, екс-заступника МОЗ, а також ще 10 лікарів, затримали за підозрою в незаконному вилученні людських органів.

Відомо, що наразі заступник екс-міністра Зоряни Скалецької є завідувачем відділення трансплантації та хірургії органів черевної порожнини в Інституті серця, очолюваним Борисом Тодуровим.

Як його спільників підозрюють ще 10 лікарів – працівників Інституту серця, Волинської обласної клінічної лікарні, а також столичної центральної міської клінічної лікарні.

Згідно з розслідуванням, проведеним lb.ua, медичні працівники організували схему незаконного вилучення анатомічних матеріалів у людей у несвідомому або безпорадному стані. Надалі вилучений матеріал використовувався для подальшої трансплантації.

Згідно з даними «Лівого берега», слідчі довго вели справу, тому докази дали змогу беззастережно повідомити про підозру всім 11 лікарям, які беруть участь у злочинній схемі.

Щодо цього інциденту виникає безліч запитань:
— хто стоїть за тим, що подібна схема впродовж тривалого часу обходила всі державні перевірки?
— яким чином в умовах воєнного стану в країні, коли на фронті не вистачає ні медикаментів, ні медичних працівників, висококваліфіковані лікарі, які, за ідеєю, мають бути завантажені роботою, могли встигнути організувати незаконний продаж органів?
— хто ті люди, які можуть дозволити заплатити, щоб обійти чергу на трансплантацію органів?

З огляду на те, що під час спроби lb.ua зв’язатися з приймальнею головлікаря Бориса Тодурова журналістам запропонували звернутися до правоохоронних органів, навряд чи ми найближчим часом зможемо отримати відповіді на запитання, які нас цікавлять.

Залишається лише сподіватися, що скоєні злочини у сфері, яка є однією з ключових на третій рік війни, не залишаться непокараними, і розслідування продовжиться до повного виявлення причетних до незаконного пересаджування лікарів і державних діячів.edited 13:25

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *