21.09.2024
0 0


У СБУ встановили, що керівник одного з відділів Хмельницької міськради збирав інформацію про пункти дислокації та місця проживання українських військовослужбовців на території Хмельниччини.

В основному він збирав інформацію про підрозділи СБУ та Сил спеціальних операцій ЗСУ. Крім того, шпигун планував з’ясувати та передати інформацію про місця, де виготовляються українські безпілотники для ЗСУ.

За деякою інформацією, ворог хотів за допомогою отриманої інформації підготувати завдання ракетних ударів, а також організувати диверсії та теракти. Проте співробітники СБУ змогли вчасно запобігти витоку важливої інформації. Зловмисника було затримано при спробі передати розвіддані ворогові.

Під час слідства було встановлено, що фігурант у 90-х навчався у московському технічному університеті імені Баумана. Тоді ним і зацікавилися співробітники фсб. З ним зв’язалися вже після початку війни та залучили до розвідувально-підривної діяльності проти України.

Спілкувався фігурант із представниками фсб через анонімні чати в месенджерах. Чоловіку повідомили про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Він перебуває під вартою. Фігуранту загрожує довічне ув’язнення.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *