21.09.2024
0 0

Каністерапія являє собою вид терапії, при якому залучають спеціально навчених собак, що сприяє звільненню від тривоги, нічних кошмарів, соціальної ізоляції, гніву та симптомів посттравматичного стресового розладу.

Повідомляється, що фінансування цього проєкту здійснюється у рамках міжнародного благодійного фонду Royal Canin Foundation. Голова Рівненської ОВА Олександр Коваль відвідав новий реабілітаційний центр. Він зазначив, що відкриття цього центру сприятиме формуванню в регіоні реабілітаційного хабу держави.

Також він розповів, що спільно з Рівненською ОДА на базі центру організовано безкоштовні заняття для ветеранів та їхніх родин, а також інших людей, які постраждали від війни.

Відвідувачі центру зможуть отримати послуги психолога, кінолога, реабілітолога та дефектолога, а також з ними працюватимуть три собаки. Цей Центр каністерапії є другим в Україні, перший розташований у Києві. У повідомленні йдеться, що протягом наступних двох років планується відкрити ще кілька таких Центрів у різних регіонах України.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *