21.09.2024
0 0

Чоловік робив медичні довідки, щоб спортсменів допустили до тренувань та змагань, а натомість вимагав гроші.

Поліцейські провели досудове розслідування та встановили, що фігурант видавав медичні довідки, хоча спортсмени не проходили при цьому медичного огляду. Щоб отримати таку довідку для допуску до тренувань та змагань спортсмени мали заплатити чоловікові 500 гривень.

Затримали посадовця під час отримання другої частини суми, яку йому збирався передати тренер спортивної команди. Як з’ясувалося, тренер попросив зробити довідки для всієї команди, а натомість мав заплатити за послугу 10,5 тис. грн. Спочатку він віддав фігуранту аванс у розмірі 3 тис. грн., а потім приніс ще 7,5 тис. грн., коли отримував готові довідки. Проте за спроби отримання хабара керівника держустанови затримали.

Чоловіку повідомили про підозру у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. Йому може загрожувати штраф від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або пробаційний нагляд на строк до трьох років, або позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *