21.09.2024
0 0

Про це повідомляє Міністерство оборони Данії, а також міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

Як заявили в Міноборони Данії, цей пакет допомоги підтримає нагальні потреби України, а також довгострокове нарощування здатності України захищати себе.

«За допомогою останнього пакету допомоги ми забезпечуємо максимально можливу підтримку для потреб України на полі бою тут і зараз. Але у нас також є зобов’язання щодо безпеки підтримувати Україну в найближчі 10 років. Саме тому ми створили данську модель допомоги через українську оборонну промисловість, яка допоможе нарощувати українське виробництво військової техніки в короткостроковій та довгостроковій перспективі», — заявив міністр оборони Данії Трольс Лунд Пульсен.

У повідомленні зазначено, що дев’ятнадцятий пакет допомоги передбачає укладання низки різних угод із союзниками щодо закупівлі та передач із боку союзних оборонних підприємств. Також наголошується, що буде більше обладнання для підтримки F-16, переданих Данією.

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін подякував партнерам за черговий пакет допомоги.

«Новий, вже дев’ятнадцятий пакет допомоги від Данії дає можливість використати $170 млн таким чином, щоб можна було швидко закрити потреби українського війська. Механізм реалізації цієї допомоги минулого тижня був узгоджений на засіданні Рамштайн і зафіксований у меморандумі, який підписали Мінстратегпром та Міноборони з данським МО. Очікується, що перша закупівля буде розпочата вже влітку», — написав Камішин у себе в соцмережах.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *