21.09.2024
0 0

Фігурант розвісив близько 20 прапорців та іншої символіки радянських часів на паркані одного з навчальних закладів Дарницького району.

Поліцейські проводили моніторинг соціальних мереж, під час якого вони побачили в інтернеті відео. На відеоролику група підлітків збирала з паркану гімназії у Дарницькому районі радянські прапорці та вимпели.

У зв’язку з цим на місце вирушила слідчо-оперативна група для з’ясування всіх обставин. Співробітники правоохоронних органів опитали свідків події та підлітків. Виявилося, що вони збирали прапорці, які раніше на місці залишили невідомі.

Поліцейські провели оперативно-розшукові заходи, внаслідок чого вдалося встановити особу порушника, причетного до поширення забороненої символіки. Ним виявився 23-річний киянин, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за хуліганство.

Розпочато досудове розслідування за фактом виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганди комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів. Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до п’яти років з конфіскацією майна або без такої.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *