21.09.2024
0 0

Спецтехніка була передана під час зустрічі заступниці міністра енергетики України Світлани Гринчук із Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Мартіном Єґером.

Енергетикам передали два автомобілі Mercedec-Benz Arocs з краном-маніпулятором для робіт на електромережах. Повідомляється, що це лише частина партії. Усього буде передано 16 одиниць спецтехніки на суму 2,3 мільйона євро.

У повідомленні відомства йдеться про те, спецтехніка придбана в рамках Українсько-Німецького енергетичного партнерства та завдяки кампанії зі збору коштів та закупівель, реалізованої GIZ.

Частину авто вже доставили для допомоги енергетикам у Харківській, Миколаївській та Тернопільській областях. Інші авто отримають оператори системи розподілу у Запорізькій та Черкаській областях. Також у Міненерго розповіли, що додаткові одиниці техніки будуть передані на Харківщину та Миколаївщину.

Світлана Гринчук наголосила, що Німеччина є надійним партнером України. Німецькі партнери зробили найбільший внесок у Фонд підтримки енергетики України — понад 275 мільйонів євро.

«Вантажівки, які отримають наші енергетики, допоможуть швидко виконати ремонти, що посилить надійність електропостачання в регіонах», — наголосила заступниця міністра енергетики України.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *