21.09.2024
0 0

Чоловік завищив ціну на ноутбуки, обґрунтовуючи це нібито установкою операційної системи на девайси, яка не була встановлена, і внаслідок цього заволодів понад 6,8 млн грн державних коштів.

Проведено досудове розслідування. З’ясувалося, що одна з військових частин Києва уклала договір із компанією з постачання IT-продукції. Військова частина закупила 1300 ноутбуків за ціною понад 38 мільйонів гривень.

Проте директор компанії додав до угоди додаткові витрати на придбання ліцензійних ключів до операційних систем ноутбуків, які надалі не були встановлені, на суму 6,8 мільйона гривень. Вказану суму було перераховано 35-річному фігуранту на рахунок. Потім він перевів незаконно отримані гроші в іноземну валюту та вивів за кордон.

Директор компанії підозрюється в заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненим в особливо великих розмірах та в умовах воєнного стану, а також у розпорядженні майном, щодо якого фактичні обставини свідчать про його одержання злочинним шляхом, здійснення фінансової операції з таким майном та у вчиненні дій, спрямованих на приховування володіння та місцезнаходження такого майна.

Максимальне покарання, яке може бути призначене судом за ці злочини, становить 12 років позбавлення волі.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *