21.09.2024
0 0

Група зловмисників взяла участь у державному кредитуванні з метою незаконного заволодіння великою сумою грошей.

На чолі злочинної групи стояв 26-річний киянин. Чоловік залучив свою 26-річну співмешканку, рідного дядька, а також кількох інших спільників, які мешкають у Коростенському районі.

Для здійснення схеми на одного зі зловмисників, 54-річного жителя м. Малина, було створено ТОВ, у якому він став керівником. Напрямом діяльності товариства стала переробка м’яса та виготовлення м’ясопродукції.

Це товариство зрештою взяло участь у конкурсі інноваційних проєктів, і їм було схвалено 24,9 мільйона гривень на запуск виробництва за інноваційним методом пакування м’яса на Коростенщині.

Насправді зловмисники не планували реалізовувати проєкт. За допомогою різних маніпуляцій злочинці змогли перевести майже 14 мільйонів гривень на рахунки фізичних осіб під виглядом закупівлі обладнання, а також на рахунки підконтрольних підприємств. Надалі спільники легалізували гроші, знявши їх через каси банку і розподіливши між собою.

Після цього спільники планували за допомогою маніпуляцій із фінансами та документами порушити справу про банкрутство. Проте їхні протиправні дії викрили співробітники Управління стратегічних розслідувань у Житомирській області.

Організатору злочинної схеми та п’ятьом спільникам оголошено про підозри у зловживанні службовим становищем, а також легалізації майна, отриманого злочинним шляхом. Шахраям загрожує позбавлення волі на строк до 12 років.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *