21.09.2024
0 0

Оперативники Тячівського районного відділу поліції спільно з прикордонниками з’ясували, що організатором схеми із незаконного переправлення осіб через кордон виявився 28-річний уродженець Львівщини.

За 2 тисячі доларів з особи фігурант обіцяв переправити чоловіків через державний кордон. При цьому оплату за послуги він приймав як готівкою, так і на криптогаманець.

За інформацією правоохоронців, організатор «подорожі» вже зібрав групу з 6 чоловіків, поселив їх до місцевого готелю та готував до переправки в Румунію.

Також зловмисник вигадав план на випадок, якщо втікачів зупинять для перевірки дорогою до кордону. У такому разі чоловіки мали озвучити вигадану історію про те, що вони є волонтерами і їдуть в прикордоння для того, щоб закупити транспортні засоби для ЗСУ.

Правоохоронцям вдалося передчасно встановити точний час та місце запланованого трансферу. В результаті фігуранта було затримано в одному з населених пунктів Тячівського району, під час перевезення на автомобілі «Mercedes-Benz Vito» клієнтів до кордону.

Гроші, автомобіль та мобільні телефони було вилучено у переправника. Також йому повідомили про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України, вчиненому з корисливих мотивів.

Суд уже обрав запобіжний захід стосовно підозрюваного. Він утримуватиметься під вартою з можливістю внесення 240 тисяч гривень застави.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *