21.09.2024
0 0

Про це повідомляється на сайті Міністерства закордонних справ Данії.

Сьогодні відбудеться зустріч країн-членів ЄС з Україною та Молдовою для перших офіційних переговорів про вступ до ЄС. У зв’язку з цим уряд Данії ухвалив рішення про виділення 150 мільйонів данських крон (понад 21 млн доларів), які мають допомогти у прискоренні вступу країн до ЄС.

У повідомленні йдеться про те, що ця сума буде виділена до 2030 року і допоможе Україні та Молдові створити адміністративні структури та законодавство, необхідні для їхнього наближення до членства в ЄС.

«Ми завжди говорили, що розширення ЄС — це не зниження планки прийому, а допомога країнам-кандидатам у її подоланні, і саме в цьому ми зараз допомагаємо Україні та Молдові. Успішне розширення ЄС має важливе значення для стабільності Європи», — заявив міністр закордонних справ Данії Ларс Льокке Расмуссен.

Повідомляється, що нові фонди для України та Молдови закріплені за інструментом у рамках Данської програми сусідства. Ця програма вже підтримує процеси реформ у східних сусідніх країнах, що мають вирішальне значення для їхнього наближення до ЄС.

Крім допомоги у створенні адміністративних структур та законодавства, підтримка також поширюватиметься на навчальні поїздки та громадянську освіту.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *