21.09.2024
0 0

Двоє киян, а також тернополянин і львів’янин організували злочинну схему з виїзду військовозобов’язаних чоловіків за територію України.

Правоохоронці встановили, що злочинна група за грошову винагороду допомагали чоловікам, які підлягають призову, виїхати за кордон. Свої послуги зловмисники оцінювали у 8000 гривень з людини.

Відомо, що послугами злочинців встигли скористатися близько 20 осіб. Головний організатор, 48-річний киянин, викупив підприємство з ліцензією на міжміжнародні перевезення. Крім цього, він також придбав три автомобілі, на яких кожні два тижні міняв реєстрацію і номерні знаки. Так, спільники шукали клієнтів, оформляли їх як водіїв на підприємство, а потім готували для них пакет документів для безперешкодного виїзду з країни.

Фігурантам повідомлено про підозру за ч. 2 і ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через держкордон), а також ч. 5 ст. 361 (незаконне втручання в роботу інформаційних систем у період воєнного стану) КК України. Зловмисникам може загрожувати позбавлення волі на строк до 15 років.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *