21.09.2024
0 0

Правоохоронці викрили міського голову та голову районної ради одного із міст на Закарпатті, які причетні до корупційних схем.

Виявилося, що фігуранти, користуючись своїм службовим становищем, планували продати за заниженою вартістю земельну ділянку у центрі міста. Його площа становить понад 3 га.

Під час слідства було встановлено, що на сесії міськради міський голова вплинув на ухвалення рішення про продаж ділянки за ціною, яка була занижена майже у 9 разів. А як покупець ділянки виступило приватне товариство. Як виявилося, голова районної ради є фактичним контролером цього приватного товариства.

При цьому було проведено експертну грошову оцінку із заниженою вартістю ділянки. Пізніше з’ясувалося, що власники компанії-оцінювача отримали від фігурантів хабар за те, щоб було зроблено подібну оцінку.

В результаті земля, ринкова вартість якої складає 84,6 млн грн, була продана за 9,6 млн грн. Також повідомляється, що міський голова особистим рішенням надав товариству розтермінування платежу на 6 місяців.

Міського голову, голову районної ради, ексначальника відділу комунальної власності та земельних відносин міської ради було затримано. Посадовим особам, а також двом власникам компанії-оцінювачки та оцінювачу, готується повідомлення про підозру у підробленні документів, печаток, штампів та бланків, збуті чи використанні підроблених документів, печаток, штампів; у зловживанні владою або службовим становищем, а також у підкупі особи, яка надає публічні послуги.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *