21.09.2024
0 0

У приватних домоволодіннях мешканців Житомирської та Новогуйвинської громад було виявлено посіви маку та конопель.

Учора до поліції відділу №1 Житомирського райуправління надійшло повідомлення про те, що мешканець с. Сингурів здійснює незаконні оборудки з наркотичними речовинами. Під час перевірки земельної ділянки 44-річного підозрюваного було виявлено теплицю, в якій вирощували коноплі — всього 192 рослини.

Крім цього, правоохоронцями також було вилучено понад 700 рослин маку. Вони також росли на території приватного домоволодіння в Житомирській громаді.

Вилучені рослини було направлено на експертне дослідження. Слідчі з’ясовують обставини злочинів у межах кримінальних проваджень.

Варто нагадати, що мак і коноплі — сировинна база для виготовлення заборонених речовин. З цієї причини їхнє вирощування в приватних господарствах незаконне, а в промислових і харчових цілях – регулюється державою.

Посів і вирощування маку та конопель розцінюється як кримінальний злочин, який загрожує штрафом або позбавленням волі на строк до 6 місяців. У разі вирощування рослин в особливо великих розмірах покарання може дійти і до 7 років позбавлення волі.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *