21.09.2024
0 0

Чоловіки змогли уникнути більш жорсткого запобіжного заходу тому, що активно допомагали ЗСУ.

Згідно з даними, отриманими під час досудового розслідування, троє чоловіків, один з яких не був встановлений, домовилися поїхати до Чернівців, щоб пограбувати бізнесмена. На сторінках у соцмережах чоловіки з’ясували, що він займається продажем туристичного спорядження.

Аби здійснити задумане, один із фігурантів зателефонував чоловікові, запропонував допомогу у створенні онлайн-магазину. Після того, як бізнесмен погодився, вони домовилися про зустріч.

Під час зустрічі, після короткої розмови, вони запропонували йому сісти в їхній автомобіль. Уже там до чоловіка почали застосовувати психологічне та фізичне насильство. Зловмисники представилися працівниками управління по боротьбі з організованою злочинністю та показали посвідчення. Вони почали погрожувати, що в разі, якщо чоловік не віддасть їм 30 тисяч доларів, вони поб’ють його.

Чернівчанин погодився переказати гроші з власної картки. Після цього обвинувачені змусили його збільшити кредитний ліміт на банківській картці, після чого передати платіжний засіб їм. Загалом зловмисники викрали з його платіжних рахунків понад 21 тисячу гривень. Після цього вони відпустили чоловіка.

Зі слів потерпілого, зловмисники представилися приїжджими з Івано-Франківська. У машині його утримували, били і тиснули психологічно. Проте, на момент суду, у чернівчанина немає майнових претензій до зловмисників, оскільки вони відшкодували йому всі втрачені кошти.

У суді фігуранти розкаялися і повністю визнали свою провину. Вони попросили вибачення у потерпілого, додавши, що усвідомили свій негативний вчинок. Крім цього, обвинувачені просили не карати їх суворо, оскільки вони активно допомагають ЗСУ, а також один із них є багатодітним батьком.

Суд визнав львів’ян винними у скоєнні грабежу і викрадення людини. Їм присудили по 5 років ув’язнення, однак, з огляду на пом’якшувальні обставини, зокрема допомогу ЗСУ та відшкодування збитків потерпілому, фігуранти отримали по 2 роки умовного покарання.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *