21.09.2024
0 0

Зрадник готував ракетно-дронові удари по критичній інфраструктурі на Буковині, а також мав намір вступити до окупаційних угруповань росії.

Зрадником виявився 36-річний мешканець Чернівців. Як з’ясувалося, чоловік два роки ховався вдома від мобілізації. За цей час він налагодив контакти з ворогом та запропонував працювати інформатором. Він навіть підпалив в ефірі російської чат-рулетки державний Прапор України.

Шпигун намагався дізнатися інформацію про розташування складів із паливно-мастильними матеріалами на території міста та його околицях, а потім передавав інформацію через один з російських відеочатів, який контролюють спецслужби росії.

З’ясувалося також, що використовуючи анонімний аккаунт під вигаданим нікнеймом він писав у прокремлівських пабліках про те, що готовий воювати проти України.

Співробітникам СБУ вдалося встановити особу зрадника та затримати його. У його квартирі були проведені обшуки, в результаті яких вилучили 3 мобільні телефони, 2 ноутбуки, планшет та флеш-накопичувачі із доказами розвідувально-підривної діяльності на користь ворога.

Фігуранту повідомлено про підозру в закінченому замаху на вчинення державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану, а також у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії рф проти України, глорифіфікації її учасників.

Наразі зловмисник перебуває під вартою, йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *