21.09.2024
0 0

Зловмисниці повідомили про підозру в заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчиненому повторно, за попередньою змовою групою осіб.

Минулого місяця у Дарницькому районі Києва невідомі ошукали 83-річну жінку. До поліції звернувся син потерпілої. Виявилося, що пенсіонерці зателефонував незнайомець під виглядом сина та сказав, що нібито перебуває у лікарні. Потім слухавку взяв інший чоловік і представився лікарем. Він сказав пенсіонерці, що їй потрібно терміново зібрати 100 тисяч гривень на операцію для сина. За грошима до жінки мала прийти «асистентка».

За кілька хвилин до пенсіонерки прийшла жінка за грошима. Потерпіла сильно переживала за сина і тому віддала аферистці всі заощадження: 39 тисяч гривень, 500 доларів, дві золоті каблучки та сережки. Крім того, шахрайка вимагала у жінки пенсійну банківську картку, з якої було знято ще 10 тисяч гривень.

Трохи пізніше жінка вирішила сама зателефонувати синові і зрозуміла, що її обдурили шахраї. Провівши оперативно-розшукові заходи правоохоронці встановили особу шахрайки. Її затримали під час скоєння аналогічного злочину на території Голосіївського району. Виявилося, що пенсіонерку обдурила 38-річна уродженка Дніпра, яка раніше була судима за вчинення крадіжок, грабежів та шахрайства.

Після обшуків у жінки вилучили частину коштів, здобутих злочинним шляхом. Крім того, правоохоронці встановлюють її причетність до іншого аналогічного злочину та шукають можливих спільників підозрюваної. Також суд обрав фігурантці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *