21.09.2024
0 0

Фігуранти за гроші допомагали військовозобов’язаним із зарахуванням на денну форму навчання до різних вишів та з успішним складанням сесій, що давало чоловікам підстави для відстрочки від призову на військову службу.

Чоловіки вигадали незаконну схему, яка порушувала порядок прийому до вищих навчальних закладів. Вони за гроші зараховували тих, хто хотів отримати відстрочку від військового призову. Приватний підприємець мав шукати клієнтів та займався питаннями «оплати» цих послуг. А науковець використовуючи свої зв’язки із посадовими особами різних вишів домовлявся про зарахування та успішне складання сесій. Вартість такої допомоги коштувала військовозобов’язаним від 200 до 1500 доларів.

За місцями роботи та проживання фігурантів були проведені обшуки, в ході яких виявили та вилучили мобільні телефони та ноутбуки із переписками з клієнтами, а також блокноти з чорновими записами.

Чоловікам повідомлено про підозру у прийнятті пропозиції, обіцянку неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, за попередньою змовою групою осіб, а також у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

Зловмисникам може загрожувати до восьми років позбавлення волі.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *