21.09.2024
0 0

Молодий чоловік був агентом фсб і готував ракетні удари рф по енергооб’єктах західної України.

Відомо, що 20-річний українець привернув увагу російських спецслужб через свої проросійські погляди. Хлопець не раз у соцмережах висловлювався про свої проросійські погляди. Згодом із ним зв’язався агент фсб, який доручив молодій людині адмініструвати телеграм-канал за грошову винагороду. У ньому публікувалися матеріали агітаційного антиукраїнського характеру.

Пізніше, коли молодий чоловік «заслужив довіру» спецслужб, вони доручили йому відповідальніше завдання – збирати дані про об’єкти критичної інфраструктури на території західних областей України. Зокрема, фсб цікавили точні геолокації об’єктів електроенергетики, місць дислокації працівників правоохоронних органів, а також підрозділів ЗСУ.

Молодий чоловік усвідомлював наслідки своїх дій, тому почав збирати дані не біля місця проживання, а в сусідній Хмельницькій області, а також у Тернополі. Він об’їжджав місцевість поруч з об’єктами, після чого фіксував геолокацію і пересилав її фсб через Телеграм.

Своїми діями зрадник створив значну загрозу життю великої кількості мирних жителів. На щастя, співробітники СБУ встигли завадити ворожим планам.

Тернополянина було визнано винним за ч. 2 ст. 111 (Держзрада в умовах воєнного стану) і ч. 3 ст. 436-2 (Виправдання російської збройної агресії). Суд призначив хлопцеві покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 років із конфіскацією майна.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *