21.09.2024
0 0

У відомстві розповіли, що енергетичне обладнання передали 14 країн.

З моменту відновлення ворожих атак на українську енергетику партнери передали 184 вантажі гуманітарної допомоги у вигляді енергетичного обладнання загальною вагою 2335,8 тонн.

У Міненерго назвали країни, які передали енергетичне обладнання до України. Допомогу українській енергетиці надали Австрія, Естонія, Ірландія, Італія, Латвія, Литва, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Фінляндія, Чеська Республіка, Швеція, Об’єднані Арабські Емірати.

Міністр енергетики України Герман Галущенко зазначив, що допомога та підтримка партнерів українському енергосектору у складні часи є дуже цінною. За його словами, надане обладнання використовується для ремонту та відновлення об’єктів, які ворог продовжує нещадно обстрілювати.

Повідомляється, що для відновлення енергосектору в країну надійшли трансформатори, сонячні панелі, генератори, електродвигуни, газові труби, кабель та інше обладнання, необхідне для проведення ремонтів. У Міненерго також зазначили, що близько 1900 тонн з отриманого обладнання вже розподілено між 57 енергетичними компаніями, які постраждали від російських атак.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *