21.09.2024
0 0

Впродовж п’яти днів на акваторії Тернопільського ставу тривали перегони чемпіонату України з вітрильного спорту. Відбувались змагання у різних класах вітродошок. Дорослі та юніори виступали у новому олімпійському класі іQFOil, а юнаки та дівчата змагались у дитячому класі Techno 293

Учасниками чемпіонату стали спортсмени з Дніпра, Харкова та Тернополя. Як сказав головний суддя змагань, віцепрезидент Вітрильної Федерації України Сергій Шумілов, такі змагання проводяться у Тернополі з 2018 року і традиційно участь у них брали, окрім тернополян, віндсерфінгісти з Миколаєва, Києва та Одеси, а також представники Донецької та Кіровоградської областей.

За його словами, цьогоріч географія учасників, на жаль, не була такою широкою, але при цьому регата пройшла на високому рівні. Шумілов додав, що Тернопіль зараз можна вважати одним з основних центрів розвитку віндсерфінгу в Україні.

За час регати було проведено 12 перегонів для дорослих і 7 перегонів для дітей. Вітри були несильними, але достатніми для проведення перегонів в дисципліні «слалом»

В результаті, у класі iQFOil за олімпійською програмою серед чоловіків чемпіоном України став спортсмен з Дніпра, майстер спорту України Олександр Менделенко. Звання срібного призера змагань виборов тернополянин Марʼян Воловець – майстер спорту України, випускник ЗУНУ, представник обласної ШВСМ. Третє місце виборов ще один віндсерфінгіст із Дніпра, майстер спорту України Владислав Менделенко.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *