21.09.2024
0 0

Про це пише директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик, посилаючись на власні джерела у ГУР МО, публікуючи скріншоти з прізвищами студентів вишу, які беруть участь у вторгненні до України.

У файлах також міститься інформація про допомогу, яку університет надає учасникам «сво» , включаючи кількість сухих пайків та комплектів термобілизни, відправлених російським окупантам. Крім того, на сервері знайдено документи, що свідчать про прийом студентів з окупованих територій України, зокрема Маріуполя. Кулик підкреслив, що отримані дані дозволять ідентифікувати нових військових злочинців та зрадників, які інтегруються у систему вищої освіти росії.

Експерт звертає увагу на ще один документ, знайдений на серверах московського вузу, цікавий на тлі недавнього обвалу будинку в Білгороді та теракту в Крокус-сіті холі в Москві: «Це якийсь акт обстеження та категорування» бази відпочинку університету під Москвою на предмет «терористичних». Давно відомо, що коли росіяни оголошують про загрозу теракту, то вони його готують або принаймні розглядають можливість проведення. Підозрюю, що і в Крокусі , і у Білгороді, і раніше у Беслані також були подібні «акти категорування» з розрахунком кількості жертв та масштабів руйнувань, – наголошує політолог.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *