21.09.2024
0 0


Українські прикордонники припинили незаконну діяльність у співпраці із прикордонниками Словаччини.

З’ясувалося, що організатором незаконної схеми з переправлення чоловіків через держкордон виявився громадянин України, який перебуває у Словаччині. Він знаходив собі клієнтів, які хотіли залишити Україну та керував їхніми діями з-за кордону.

За фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України було розпочато кримінальне провадження, в рамках якого було затримано двох жителів Донеччини. Прикордонники зупинили їх у районі населеного пункту Гута Ужгородського району, коли вони лісом пробиралися до Словаччини. Для орієнтування чоловіки використовували онлайн карти, а маршрут прокладав їм організатор переправки.

Також перед пунктом «Малий Березний» прикордонники затримали пособника протиправної схеми. Ним виявився громадянин Словаччини, який мав перевезти через кордон та передати організатору гроші за його послуги. З’ясувалося, що за переправку через кордон чоловіки заплатили по 10,5 тисячі доларів.

Пособника було затримано. На місці події у мешканця Словаччини вилучили транспортний засіб, 10500 доларів та мобільний телефон. Наразі вирішується питання щодо заочного повідомлення про підозру організаторові схеми.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *