21.09.2024
0 0



Правоохоронцю повідомлено про підозру в одержанні службовою особою неправомірної вигоди з використанням службового становища, діючи за попередньою змовою групою осіб, поєднане із вимаганням.

Правоохоронець з Дубенського району Рівненської області вигадав схему, як допомогти призовникам уникнути мобілізації. Він відкривав проти ухилянтів кримінальне провадження, а ті в свою чергу повністю визнавали вину.

При цьому злочин обирали не надто тяжкий. З урахуванням розкаяння ухилянти отримували по 1-2 роки умовного терміну. Поки йшло слідство, і поки псевдозлочинець відбував покарання, його не закликали на військову службу.

Послуги правоохоронця коштували приблизно 100 тисяч гривень. Однак був виняток: якщо клієнт уже перебував у розшуку призовників, то тоді йому потрібно було додатково заплатити ще 6,5 тис. грн.

Також організатор схеми мав спільника в особі старости однієї з сільрад, яка займалася питанням видачі повісток чоловікам призовного віку. Чоловік знайомив ухилянтів із правоохоронцем, а за це отримував свою грошову частку.

На даний момент вирішується питання про повідомлення посадовій особі про підозру та встановлюється повне коло осіб, які могли бути причетні до злочинної схеми. З’ясувалося, що така схема функціонувала з березня 2024 року і зловмисникам вдалося успішно «допомогти» 5 призовникам.

Проте 10 травня правоохоронця затримали після того, як він одержав частину хабара. Чоловіку обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту із можливістю внесення застави. Також його відсторонено від служби на час проведення службового розслідування. За цей злочин йому загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *