21.09.2024
0 0



Під час проведення всеукраїнського вебінару, організованого UHP Europre s.r.o. спільно з Міненерго, обговорили реформування української енергосистеми, енергетичного ринку, а також трансформації розподільчих і магістральних енергомереж.

На вебінарі були присутні фахівці електроенергетичної галузі, підприємці, керівники ключових об’єктів електроенергетики України, представники банків та інвестори.

Від Рівненської області на вебінар була висунута заступниця голови Рівненської ОВА Людмила Шатковська.

«Розподільна генерація має бути наближена до об’єктів споживання. Варто звернути увагу і на зелену енергетику, адже природні джерела енергії – це завжди альтернатива викопному паливу. Обговорили кращі практики та досвід міжнародних партнерів щодо енергосистеми з розподіленою генерацією», – сказала Людмила Шатковська.

Чиновниця також додала, що дефіцит електроенергії спричинений тим, що більшість влучань по енергетичній інфраструктурі вивели з ладу електростанції, які виконують роль маневрених. Виходячи з цього, нестача енергії погіршила ситуацію з поновлюваними джерелами електроенергії в обласній енергосистемі.

«Стратегічний шлях ми бачимо у розвитку розподіленої генерації на основі природного газу, відновлювальних джерел енергії з використанням сучасних мобільних систем накопичення. Відпрацьовуємо усі варіанти, які можна втілити в області», – підсумувала Людмила Шатковська.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *