21.09.2024
0 0



Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я України, у своєму інтерв’ю «Українському Радіо» розповів про підготовленість медичних установ країни до будь-яких надзвичайних ситуацій.

Зокрема, міністр поінформував, що в рамках системи охорони здоров’я є понад 11 тисяч генераторів. Крім цього, в деяких лікарнях встановлено «Старлінки», що дають змогу мати безперебійний зв’язок.

Ляшко розповів, що заклади охорони здоров’я належать до критичної інфраструктури. З цієї причини під час планових перевірок їх буде відключено від енергомережі в останню чергу. Чиновник зазначив, що для МОЗ вкрай важливим є забезпечення найбільшої кількості лікарень альтернативними джерелами енергопостачання на випадок блекаутів.

За словами міністра, від початку повномасштабного вторгнення з 11 тисяч наявних до українських лікарень уже було поставлено 3 тисячі генераторів.

Міністр розповів, що найскладнішою частиною безперебійної роботи закладів охорони здоров’я є забезпечення генераторів паливом: «Об’єкти критичної інфраструктури повинні мати запас пального на 120 годин роботи. Тобто, орієнтовно на 5 днів. Зараз є доручення прем’єр-міністра всім обласним державним адміністраціям, органам місцевого самоврядування, відпрацювати маршрути, як доставляти пальне до критичної інфраструктури на випадок, якщо понад 5 днів немає електроенергії».

Крім цього, міністр зазначив, що в Україні існують установи, які здатні працювати за умови повного відключення всього. Умови повної автономії означають наявність власного генератора, котельні та свердловини. В екстрених випадках пацієнтів направлятимуть саме в ці установи.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *