21.09.2024
0 0



До незаконного переправлення громадян 18-60 років через державний кордон України до країн ЄС причетні троє фігурантів. Вони були затримані та перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

Правоохоронці встановили особи злочинців, якими виявилися 24-річний, 33-річний та 34-річний мешканці столиці. Чоловіки ретельно продумали план своєї злочинної діяльності та розподілили для кожного свою роль у схемі. Організатор користувався послугами знайомих на території Київщини, Дніпропетровщини та у столиці. Вони допомагали знаходити клієнтів, які хотіли нелегально потрапити до країн ЄС.

Встановлено, що за перетин кордону кожен охочий громадянин мав заплатити 10 тисяч доларів. Крім того, фігуранти виготовляли фіктивні консульські посвідчення громадян призовного віку, які хотіли уникнути мобілізації. Ціна такого посвідчення становила від 3 до 4 тисяч доларів.

Правоохоронці провели низку оперативних заходів та встановили, що злочинна група готується до переправки чоловіка через держкордон. Фігурантів було затримано при спробі отримати гроші за свої послуги.

За адресами проживання фігурантів та в офісних приміщеннях було проведено обшуки. Правоохоронці вилучили майже 200 тисяч доларів, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, підроблені посвідчення та техніку для їх виготовлення.

Фігурантам повідомлено про підозру в замаху на незаконне переправлення осіб через держкордон України, а також у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань, вчиненому за попередньою змовою групою осіб. Їм загрожує до дев’яти років позбавлення волі.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *