21.09.2024
0 0



Чоловіка підтримало 52,7% виборців, запланований другий тур було скасовано.

У Чернівецькому національному університеті відбулися вибори на посаду ректора. Загалом участь у голосуванні брало майже 1500 осіб, серед яких студенти, викладачі, персонал і науковці.

За підсумками першого туру стало зрозуміло, що немає сенсу проводити другий. За Руслана Білоскурського проголосувало 766 осіб, на другому місці — Ольга Мартинюк із 285 голосами, у Мирослава Заячука — 173 виборці, Андрія Саміла підтримало 118 осіб. Крім цього, 7 бюлетенів було визнано недійсними, 13 виборців проголосували проти всіх.

Руслан Білоскурський — голова економічного факультету ЧНУ, доцент кафедри економіко-математичного моделювання, доктор економічних наук. Крім цього, він є депутатом від політичної партії «Єдина альтернатива», найбільшої в міській раді, а також співзасновником відкритої 2021 року Шумпетерівської школи інновацій.

На посаді ректора Білоскурський, згідно з передвиборчою програмою, визначить розробку та втілить стратегію розвитку ЧНУ до 2030 року, організовує впровадження цифрових технологій задля автоматизації звітності та зменшення паперового документообігу. Крім того, планується розробка навчання іноземним мовам з метою підвищення міжнародної конкурентоспроможності студентів вишу.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *