21.09.2024
0 0



18 травня 2024 року через зону митного контролю митного поста «Вадул-Сірет» в службових справах прямував автобус з України до Туреччини. Згодом з’ясувалося, що водій перевозив ювілейні медалі без дозвільних документів.

Водій автобуса заповнив митну декларацію, в якій вказав про те, що перевозить текстильні вироби 30 кг, двох собак, валютних цінностей і коробки зі спецодягом. Ці товари були пред’явлені до митного контролю.

Однак, коли митники провели огляд транспортного засобу та особистих речей, то вони виявили предмети, які водій не вказав у митній декларації. Серед предметів було виявлено орденський знак, ювілейні медалі, орденську книжку, посвідчення та свідоцтва до медалей загальною кількістю 239 штук. Водій автобусу жодних дозвільних документів на вивезення виявлених товарів митникам не надав.

За цим фактом працівники митниці склали протокол відповідно до ч. 3. ст. 471 Митного кодексу України. Вартість вилученого товару поки що не оцінена, тому що для цього потрібна додаткова оцінка спеціаліста-експерта.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *