21.09.2024
0 0



Нелегальні типографії, де робилися підроблені документи, перебували у Харкові та Мукачеві.

Як повідомили правоохоронці, зловмисники займалися виробництвом водійських посвідчень, ID-карток. Також вони підробляли посвідки на проживання в Польщі, Німеччині, Словаччині, Латвії, Чехії та інших країнах Європи. Щодня на нелегальному підприємстві випускалися до сорока підробок із нанесенням фіктивних голографічних захисних елементів.

Правоохоронці встановили особу організатора цієї злочинної діяльності. Ним виявився 33-річний уродженець Дніпропетровської області. До своєї злочинної організації він залучив дев’ять осіб з різних регіонів країни. Кожен із «працівників» мав певну роль.

Одні розміщували оголошення та приймали замовлення у телеграм-каналах, інші безпосередньо виготовляли та розсилали підроблені документи. Для доставки вони використовували поштових операторів, у тому числі міжнародних.

Придбати фальшивий документ можна було за певну суму: від 300 до 700 доларів. Виручені гроші зловмисники виводили на криптогаманці та банківські картки фігурантів.

Правоохоронцями було проведено 50 одночасних обшуків на території Харківської, Київської, Дніпропетровської, Одеської, Сумської та Закарпатської областей. За результатами обшуків було вилучено фальшиві документи та техніку для їх виготовлення, фальшиві печатки державних установ, плівку з голографічними захисними елементами та інші докази злочинів.

Всім учасникам злочинної організації було оголошено про підозру у підробці документів за попередньою змовою групою осіб, у виготовленні, зберіганні, придбанні, перевезенні, пересиланні, а також збуті незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених голографічних захисних елементів, а також у створенні, керівництві та участі в злочинної організації.

Повідомляється, що дев’ять учасників перебувають під вартою, а організатор злочинної організації переховується за кордоном. Вирішується питання щодо оголошення його у міжнародний розшук. Всім фігурантам загрожує до 12 років ув’язнення.

About The Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *